В Бургас предстои награждаването от конкурса "Земята, пчелите и хората"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:21 / 10.04.2023
1169
За седма поредна година Областна дирекция “Земеделие“-Бургас, организира и провежда Конкурс за детска рисунка на тема: "Земята, пчелите и хората", посветен на Международния ден на Земята - 22 април. Конкурсът се осъществява със съдействието на Общината, съобщиха от Областна администрация - Бургас. 

Целта е чрез творчеството си, децата да изградят грижовно и отговорно отношение към природата и нейното опазване, да ги подтикнем да научат повече, да се запознаят с пчеларските практики и умения, преминали през вековете и до днес, да опознаят живота на пчелите. Приемаме тази цел като уникална сама по себе си и се надяваме тя да допринесе за повече толерантност и загриженост към Земята, пчелите и хората.

Тематичният обхват на VII- я конкурс за детска рисунка е: "Пчелите и пчеларството през вековете и до днес". 

Компетентно жури в състав: доц. Димо Колибаров – директор на филиал Бургас на НХА, г-н Атанас Стоянов – скулптор и художник, г-н Тодор Захариев – художник, ще определи и класира на 1, 2 и 3 – то място най-добрите рисунки от III-те възрастови групи и ще присъди по три купи за отличените на първо, второ и трето място рисунки за всяка от тях. Рисунките ще бъдат изложени на втори етаж в Културен дом НХК (площад "Тройката“ 1) в дните от 11 до 24 април.

Връчването на присъдените купи от конкурса ще се състои на 11 април т.г. от 17.00 часа в Културен дом НХК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).