Увеличават се оплакванията срещу неправилно формираните телефонни сметки на мобилните оператори

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:46 / 10.05.2012
1065
Вчера се проведе заседание на Консултативния съвет в областта на електронните съобщения. На него присъстваха членовете на КРС, както и представители на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на конкуренцията и много други институции.

Председателят на КРС д-р Веселин Божков представи на присъстващите статистика на жалбите, получени в Комисията за изминалата 2011 г., както и за първите четири месеца от 2012 г. Обърнато беше внимание, че трудностите, които абонатите срещат в отношенията си с операторите, продължават да бъдат същите.

След влизането в сила на измененията на Закона за електронните съобщение (ЗЕС) в края на миналата година се наблюдава засилен интерес от страна на потребителите по отношение на правата им, които произтичат от изменената законова рамка, включително и относно възможността за едностранно прекратяване, без неустойки, на договор в 7-дневен срок от сключването му.

Подчертано беше, че оплакванията срещу нелоялните търговски практики и неправилно формираните телефонни сметки са се увеличили. Преносимостта на номерата, нежеланото автоматично подновяване на договори, получаването на нежелани SMS, неуведомяването при достигане на кредитния лимит и некомпетентното обслужване също са част от често срещаните жалби на потребителите.

Поставените проблеми бяха в основата на дискусията между регулаторите, операторите и потребителските организации. В заключение Комисия за регулиране на съобщенията изрази своята позиция по всеки от поставените въпроси, като председателят подчерта важността на доброто взаимодействие между потребителските организации, операторите и регулаторните органи в повишаване потребителската култура и информираност на българските граждани за техните права и задължения, като ползватели на телекомуникационни услуги.


Виж коментарите (3)

Още по темата (9):
01.06.2012 От 1 юли цените на едро за мобилните оператори падат наполовина
24.01.2012 Ето какво трябва да знаят бургазлии при взаимоотношенията с мобилните
оператори
29.11.2011 КЗП завежда колективни искове срещу трите мобилни оператора
25.07.2011 КЗП с колективен иск срещу "Космо България Мобайл" ЕАД
24.05.2011 Сменяме оператора за един ден и запазваме номера
28.03.2011 КРС задължи мобилните оператори да намалят цените за входящи международни обаждания
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).