Утре ще е облачно и хладно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:21 / 06.11.2011
651
През нощта започналото от североизток увеличение на облачността постепенно ще обхване източната половина от страната и Горно-Тракийската низина. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В североизточните райони на отделни места е възможно да преръми. В Източна България ще духа слаб, по Черноморието до умерен, изток-североизточен вятър. Минимални температури между 1°и 6°, в котловинните полета до минус 3, по Черноморието малко по-високи между 8° и 11°. В София - около 0°.

Утре над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. Повече ще са слънчевите часове преди и около обяд над западните райони. В котловините на Западна България в сутрешните часове отново ще има мъгли. След обяд на отделни места в западните райони е възможно да преръми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен, изток-североизточен вятър. Максимални температури между 11° и 16°, в София около 13°.

По Черноморието ще има значителна облачност, но без валежи. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури 13-15°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има променлива облачност, предимно средна и висока. Вятърът ще бъде умерен от югоизток-юг. Максимална температура на 1200м височина около 13°, на 2000м - около 8°.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца и ще се повишава.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево и почти тихо. На места в низините сутринта ще бъде мъгливо. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. В четвъртък от североизток-север ще започне да прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, почти без валежи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).