Университет "Проф. д-р Асен Златаров" с обяви старта на нов курс по Роботика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:49
223
Курсът е част от Националната програма "Образование с наука“ и се провежда от лабораторията по "Интелигентни системи“. Подобен тип събития са описани в стратегията на университета за засилване на връзката между средното и висшето образование, като предоставя на учениците възможност да се запознаят с реалната академична и изследователска среда.

Заинтересованите средношколци са от ПГЕЕ “Константин Фотинов" – Бургас. Работната група обхваща общо 20 ученици от 8, 9 и 10 клас в различни специалности.

Обучението ще бъде ръководено от един от нашите изявени студенти от специалност "Софтуерни технологии“, който ще сподели своите знания и опит с участниците. Курсът ще включва както теоретични основи на роботиката, така и практически занимания, при които учениците ще могат да програмират и управляват роботи.

Основната цел на програмата е да насърчи интереса към науката и технологиите, като предостави на учениците необходимите умения и знания за справяне с предизвикателствата на съвременния свят. Курсът ще развие критично мислене, креативност и технически компетенции, които са основни за бъдещото развитие в областта на роботиката, инженерството и науката.

В близко време ще бъдат обявени и следващите курсове, свързани с програмиране, екология, биология и здравно образование.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Устойчивите технологии в отоплението и охлаждането на домовете
Отвлякоха и пребиха непълнолетно момче
Пуснаха собственика на фаталния балон под гаранция
Много българи прибягват до заем, за да покрият жилищните си разхо...
Красотата на есенните листа в България
Фините прахови частици могат да увредят целия организъм


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).