Убийството на Пейо Пеев: И майката Красимира поиска да излезе от ареста

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
14:13 / 13.05.2024
1730
Съдът гледа мярката за неотклонение на Красимира Трифонова. Тя и дъщеря и Габриела Славова са обвинени в жестокото убийство на съпруга на Габриела - Пейо Пеев. Тялото му бе открито през януари тази година в опожарена кола в гориста местност край хижа "Алеко", предаде репортер на "Фокус".

Красимира беше доведена в Зала 5 през вътрешен вход, "опакована" в зимно яке и в маска за лице, вдигната до очите.

Тя поиска от Софийски градски съд по-лека мярка за неотклонение от наложената й до момента най-тежката - задържане под стража. Софийският апелативен съд наложи на 30 януари т.г. най-тежките - "задържане под стража" на обвинените Габриела Славова-Пеева и майка ѝ Красимира.

В края на февруари някога дипломатът Красимира Трифонова, основна заподозряна за извършител на убийството на Пейо, беше приета в болница, като с разрешение на наблюдаващия прокурор, тя била хоспитализирана в болницата към Централния софийски затвор – непотвърдената причина - вдигнала е много високо кръвно.

Малко след 14:00 часа Красимира Трифонова беше доведена в сградата на ул. "Черковна" в столицата с белезници и пранги.

"Фокус" припомня, че на 30 април т.г. апелативният съд пусна под домашен арест дъщерята Габриела Савова. Един от основните мотиви за решението беше, че вече три месеца не се извършват процесуално-следствени действия и не са разпитвани нови свидетели. Обвинената в убийството на съпруга си Пейо Пеев, заедно със своята майка, Габриела Славова-Пеева се разплака в зала, като последните думи на Габриела пред съдиите бяха, че не е извършила това деяние, помоли за снизхождение и поиска по-лека мярка за неотклонение.

В момента и двете ѝ деца се отглеждат от семейството на убития Пеев. Предстои съдебна битка за родителските права. ДНК анализ потвърди, че Велико Минков е бащата на малкото дете на Габриела Пеева - жената, която заедно с майка си, е обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев. Изследването показва с категоричност, че именно Минков е биологичният баща.

Виж коментарите (0)

Още по темата (60):
29.08.2024 Тъщата на убития Пейо Пеев получи отказ от съда
23.08.2024 Съдът не разреши на убийцата на Пейо Пеев лечение в психиатрична клиника
27.06.2024 Обвинена в убийството на зет си остава в ареста
19.06.2024 Ето какво реши съдът за тъщата на Пейо Пеев
07.06.2024 Габриела топи майка си за убийството на Пейо
21.05.2024 Тъщата на Пейо Пеев остава в ареста
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).