УНСС и Асоциация на банките в България подписаха меморандум за сътрудничество

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:45
231
Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Петя Димитрова, председател на УС на Асоциация на банките в България (АББ), подписаха меморандум за сътрудничество с цел подпомагане на обучението на студентите, съобщиха от УНСС.

"Нашата политика е да предоставяме на студентите не само "класната стая", а реална работна среда. УНСС вече има изградени традиции за сътрудничество с асоциации, бизнес корпорации, държавни институции с цел студентите да надграждат наученото по време на лекции с практически занимания. Държим на актуалните специалности, на киберсигурност, обработка на големи данни и други модерни и необходими знания. Надявам се следствие на това споразумение да се разшири обхватът за успешното кариерно развитие на нашите студенти", каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и подчерта, че АББ е авторитетна организация с 30-годишна история, която оценява силата на знанието и подкрепя образователните институции.

Заместник-ректорът по международната дейност в УНСС доц. д-р Янко Христозов, оперативен координатор по реализацията на меморандума, конкретизира възможностите за сътрудничество като провеждане на обучения в УНСС от експерти на Асоциацията, създаване на Бизнес академии, конференции, кръгли маси, организиране на стажове в банките. Той покани представителите на АББ да участват в Десетата годишна парична и икономическа научна конференция: "Цифровата трансформация и икономическото възстановяване в следкризисния период", която ще се проведе на 18 ноември 2024 г.

Г-жа Петя Димитрова изтъкна важността на партньорството между двете институции за реализацията на съвместни проекти, обмена на информация и общото повишаване на нивото на финансова грамотност в обществото. "АББ се стреми да бъде близо до бъдещите професионалисти в банковата и финансова сфера още на ниво студентска подготовка и в този смисъл за нас е логична стъпка регулярният обмен на информация за стажове, дискусии, конференции и други активности с академичен партньор от величината на УНСС. Вярваме че след подписването на Меморандума този процес ще тече още по-бързо и ефективно", заяви тя по време на церемонията по подписването на споразумението. Една от основните цели на АББ е консистентното подпомагане на икономиката на страната чрез отделянето на значителен финансов и нефинансов ресурс в ключови кампании като приемането на страната в еврозоната, спазването на регулациите и подкрепа на ключови ESG и КСО проекти като финансовата грамотност на младите хора, дигитализацията, киберсигурността и много други.

"Официализирането на партньорството с реномиран университет като УНСС е логична стъпка в тази посока", обобщи г-жа Димитрова.

В обсъждането на дейностите по меморандума участваха доц. д-р Джеймс Йоловски, главен секретар на АББ, координатор по реализацията на меморандума от страна на Асоциацията, доц. д-р Ирина Казанджиева, преподавател в катедра "Финанси" на УНСС и директор на дирекция "Банкова политика и анализи" в АББ, както и д-р Гергана Кирилова, директор на дирекция "Кабинета на ректора".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пуснаха срещу 15 бона главатар на банда за каналджийство
Откриха изчезналата Биляна мъртва!
28 октомври ще бъде неучебен ден за част от учениците
Радев изрази съболезнования на близките на Николай Волев
Бойко Борисов от Бургас: Това упражнение ни струва 100 милиона
Земетресение в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).