Това е най-големият работодател в България цели 15 години с персонал от 10 хил. души, а заплатата е над 2200 лева!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
09:37 / 31.05.2024
1366
Най-малко от 15 години сме най-големият работодател в България. Персоналът ни наближава 10 хиляди души. Това каза пред "24 часа" Николай Ибушев, изпълнителен директор на "Арсенал“ АД.

"Ресурсът на Казанлък е изчерпан отдавна от нас, имаме и много хора, които ги караме на работа от Стара Загора, Калофер и Карлово. Габровци има, и сливенци работят тук, малко хора от Смолянско. Който търси поминък, намира добър поминък в “Арсенал". По показател средна заплата в машиностроенето сме на първо място. Не е тайна, в момента е над 2200 лева", каза още той.

"Правим възможното да си произвеждаме кадри. Със съдействието и на местната власт открихме в Казанлък филиал на Техническия университет в София, имаме студентска стипендиантска програма с Пловдивския университет. Грижим се за дуалното обучение на машиностроители в средните училища, всичките си практики учениците провеждат при нас.

От години имаме свои работнически фамилии, в които хора поне от три поколения работят в “Арсенал". Такова е и моето семейство.

Сега купихме в Стара Загора бившия завод “Светлина" с идеята да изнесем там направата на детайли за нашето оръжейно и боеприпасно производство, които не се контролират от служба КОС (Контрол върху общественоопасните средства) - това са най-нормални машиностроителни детайли, не са опасни. Целта ни е да използваме в този завод като работници хора, които ще бъдат съкратени от комплекса "Марица - изток“ заради зелената сделка. Вече започнахме, монтирали сме голяма част от оборудването и продължаваме да монтираме. Амбицията ни е оборудването да бъде максимално автоматизирано, като се използват роботи манипулатори. Когато всичко е готово, там ще се работи по 24 часа в денонощие, 7 дена в седмицата, защото оборудването е много скъпо и трябва да се използва максимално", допълни изпълнителният директор.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).