Тото-то празнува 55-годишнина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:59 / 12.05.2012
1654
В продължение на 55 години игрите на СПОРТ ТОТО остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби. Основна мисия и цел на Български спортен тотализатор винаги е била да подкрепя развитието на българския спорт.

"На 12 май 1957 г. е основан Български спортен тотализатор с игра на СПОРТ ТОТО 1. В продължение на 55 години Български спортен тотализатор защитава усилено политиката си на устойчиво развитие, а от тук нататък стремежът ни е към още по-успешното затвърждаване на лидерските позиции на предприятието в сектора на цифровите лотарии в България.", коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов.

През 1995 година БСТ предприема пълна електронизация и компютъризация на предприятието. Осъвременяването на визията на тотопунктовете и разширяването на дистрибуторската мрежа е приоритет през последните няколко години. През месец май 2011 година в Български спортен тотализатор се вля Държавната парично-предметна лотария. Така, освен игрите от ТОТО 1 и ТОТО 2, тотализаторът вече предлага лотарийни билети и моментни лотарийни игри - "Зодиак", "Черен Петър", "Големият удар", "Златна треска", "Милионер", "Числата на късмета", осем разновидности "Честит празник", седем разновидности "Красива България" и "Дъжд от пари". Плановете са броят на моментните лотарийни игри (скреч билети) да бъде увеличен, както и да има нововъведения, свързани с традиционната лотария. Стартиран е и дългоочакваният процес на модернизация или изграждане на система за приемане на залози в реално време.

За Български спортен тотализатор социалните инициативи са част от социалната политика на организацията. Не на последно място благотворителните инициативи на БСТ в подкрепа на деца в неравностойно положение и лишени от родителска грижа са лична отговорност на предприятието. Това е причина през последните три години да се инициират благотворителни събития за деца от домове в страната, на които те получават подаръци и към чиято кауза се присъединяват популярни лица, хора на бизнеса и политици.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).