Майсторите в кухнята се събраха във Велико Търново, за да обсъдят проблемите в бранша на връх своя празник 30 октомври. В Асоциацията членуват 250 професионални готвачи и нито един от тях не сподели, че в България има криза.
Според хората с бели бомбета кризата не е най-важното нещо в момента, а всички трябва да гледаме към обновяване и преминаване на ново ниво в професионалната сфера. Според Иван Манчев в момента няма закрити ресторанти, а дори напротив, отварят се нови и добрите готвачи могат да се похвалят, че изкарват доста сериозна сума като печалба, защото знаят с какво разполагат.
Най-важното в момента било всеки един от нас да разбере точно каква храна трябва да използва. Според Манчев било достатъчно да знаем кръвната си група и така да подреждаме менюто си, че да не мъчим организма с продукти, които не са подходящи за определена кръвна група. Специално внимание трябвало да се отдели на храненето в училищата, защото, според него, няма начин с 1,40 лева на ден да се постигне здравословно хранене.
Източник: в. "Стандарт"