Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Teлефоните могат да накарат децата да спортуват?
Автор: Луиза Транчева 17:21 / 11.01.2024Коментари (0)744
Teлефоните могат да накарат децата да спортуват. Това доказва иновативен проект, който реализират заедно олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020. "Предизвикай себе си“ е мобилно приложение, което всяко дете, завладяно от магията на спорта, може да свали на телефона си и с него да тренира вкъщи. Днес то бе представено за пръв път във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

Мисията, която Симона Дянкова, Стефани Кирякова и "златната“ Невена Владинова са си поставили е да вкарат колкото се може повече деца в залите. Идеята им не е да правят от всички професионални спортисти, но да ги научат на дисциплина и постоянство. Приложението им е подходящо както за момчета, така и за момичета на всякаква възраст.

"Проектът има основни две дейности – едната е провеждането на мастър класове от олимпийските ни шампионки от Токио, другата е приложение, което е тип игра, в което всеки, който се запише, може да отново от олимпийските ни шампионки, чрез видеа – обучителни, на които те преподават“, обяснява Невена Владинова.

Самият апп е разделен на нива, като започва с основна гимнастика и всяко следващо ниво става все по-трудно. В него има разнообразни упражнения и полезни съвети. Другата форма, чрез която олимпийските ни медалистки привличат вниманието не само към себе си, но и към красивия спорт са мастър класовете.

"В тях се срещаме с много малки момиченца, които или тепърва започват, или вече са в спорта и това е нашата цел – да ги мотивираме, да се докоснат до златния медал, да чуят нашата история“, допълва Симона Дянкова.

В рамките на проекта подобни мастър класове ще има в четири български и няколко чуждестранни града – Велико Търново, Сандански, Пазарджик и Бургас, както и в Берлин, Барселона, Солун, Монпелие.

Днес олимпийските шампионки се срещнаха и с  бъдещи надежди на художествената гимнастика от старата столица. Децата им задаваха всякакви въпроси – с какво се хранят, колко са тренирали, карали ли са се със съотборничките си?

"Най-често децата питат въпроса – искали ли сте някога да се откажете, защото явно и при тях има трудни моменти, в които им се струва по-лесно да се откажат. Питат какво е чувството да си на олимпиада, за любимите ни уреди, трика, истории на съчетания и много интересни въпроси, които кръжат в детското съзнание“, с усмивка отговаря Стефани Кирякова.

В СК "Етър" - Велико Търново тренират около 120 деца, като 35 от момичетата са картотекирани състезателки. Малките дами са на възраст от 3 до 18 години, като тези, които излизат за медали са над 8-годишни. В страната има 70 клуба по художествена гимнастика, а състезателките са стотици.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: