Тази вечер преминаваме към зимното часово време – ще спим повече

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
11:32
166
В предстоящата нощ – неделя, 27 октомври 2024 г., в 4 часа сутринта, ще преминем към зимното часово време. Ще върнем стрелките на часовниците с един час назад в 4:00 часа и те ще показват вече 3:00 часа.

Добрата новина е, че денонощието ще бъде с един час по-дълго, тоест ще спим повече. Когато ставаме ще бъде по-светло, но вечер ще се стъмва по-рано.

Връщането към зимното часово време съвпада с провеждането на предсрочните парламентарни избори. По този начин денят за размисъл ще бъде 25 часа, вместо 24 часа.

Часовата зона в България през зимата е два часа напред спрямо универсалното време UTC (т.е. е UTC+02). Като цяло тази зона е известна и като EET (Easteuropean time или казано на български източноевропейско време).

В съвременния дигитален свят, смарт телефоните и телевизорите сами ще променят часа. На нас ни остава да върнем стрелките на ръчните и стенните часовници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" с обяви старта на нов курс ...
Пуснаха собственика на фаталния балон под гаранция
Много българи прибягват до заем, за да покрият жилищните си разхо...
Красотата на есенните листа в България
Фините прахови частици могат да увредят целия организъм
Очаква се да поскъпнат всички услуги в ски курортите - от лифт ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).