Таксиджиите готвят протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
14:24 / 10.01.2012
630
Национален протест на таксиметровите водачи подготвят от бранша. Това каза Димчо Иванов председател на таксиметров синдикат "Авто 94". По думите му причината за това е, че все още няма становище по исканите от таксиметровите водачи промени в Закона за автомобилните превози.

Димчо Иванов коментира, че поради тази причина се подготвя национален протест, като той поддържа връзка с голяма част от представителите в бранша. "Знаете, че до месец март 75% от таксиметровите водачи ще отпаднат тотално, тъй като техните автомобили навършват 10 години", посочи синдикалистът и добави, че след това ще останат много малко таксиметрови шофьори да работят. Водачите на таксита настояват за спешна промяна в Закона за автомобилните превози, която да им даде право да карат такси поне докато колите им станат на 15 години.

По думите на Димчо Иванов, ако това се случи то ситуацията ще стане, както е била едно време, а именно по 100 - 200 коли да работят в един град. "Ако ние не успеем да промени закона и не успеем да помогнем с нашия проект на таксиметровите водачи мисля, че таксиметровия превоз ще бъде тотално заличен", категоричен бе Иванов. За сега не се знае точната дата на протеста, но според синдикалиста той ще бъде масов, за да могат да спрат управниците гаврата с бранша.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Автомобил се обърна по таван на АМ "Тракия"
Пеевски: Николоски незабавно да бъде обявен за персона нон грата
Кошмарен трафик в Кресненското дефиле: Аварирал тир образува задр...
Нашият лев съществува още от 19 век и до днес е една от най-стари...
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Внимавайте! Трафикът е сериозен по главните пътища в цялата стран...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).