Съседка на убитата от питбул: Не се грижеше добре за кучето, то нахапа и приятеля й

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:10 / 30.05.2024
1701
37-годишна жена почина от кръвозагуба след ухапване от кучето й във Варна. Сигналът за инцидента е получен в сряда сутринта. Стопанката била ухапана от питбула си в областта на бицепса.

Красимира Илиева е съседка на жертвата. Тя извикала линейка, която да помогне на жената. "Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Още миналата година то нахапа приятеля й по крака. Момчето два месеца лекуваше раната си и се махна", разказа тя пред NOVA.

След инцидента животното беше упоено и откарано в приют. То имало порезна рана на врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на общинския приют. По първоначална информация мъж е опитал да спаси стопанката на питбула, намушквайки го с нож. "Ако се установи, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му", допълни тя. 

В някои страни за отглеждането на тази порода кучета трябва да се преминат специални курсове и стопанинът да има обособено място за животното, обясни Мирчева. В други държави породата дори е забранена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).