Съдът разреши на Симеон да сече горите си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:53 / 01.08.2011
551
Административен съд на София-област отмени забраната за сеч в горите на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок. Припомняме, със заповед на шефа на Държавното горско стопанство в Боровец от 2009 г. беше спряно изсичането и извозването на дървесина в горите, възстановени на наследниците на Фердинанд и Борис ІІІ.

Според съда шефът на стопанството не е изяснил всички факти, преди да наложи забраната, и е спрял ползването на горите с мотив, че собствениците им са допуснали многобройни и съществени нарушения. В мотивите си обаче не е описал какви са тези нарушения и така твърденията за нарушения са останали "общи и неконкретни", става ясно от решението на съда.

Решението на софийския съд обаче не позволява на наследниците на бившите царе да секат дърветата във върнатите им гори. Причината за това е, че в края на 2009 г. парламентът наложи мораториум върху царските имоти, който още е в сила. С него на Сакскобургготски и сестра му се забрани да се разпореждат и да ползват възстановените им имоти. Документът задължава царската фамилия да полага грижи за имотите, без да се ползва от тях, и трябваше да действа до приемането на закон, какъвто все още не се подготвя.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Източник: news.bg


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).