ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Страхотна рецепта за баница за Сирни заговезни | ||||||
| ||||||
Днес ще ви разкрием рецептата за традиционната за този край баница. Как да приготвим Макарина за Сирни заговезни? Нужни са ви следните продукти: яйца - 8 бр. брашно - 1 кг още за разточване сол свинска мас - 250 г сирене - 300 г. Начин на приготвяне: На Сирни заговезни трапезата се състои от сирене и яйца най-вече. Това е последният ден преди Великия пост, който е и най-големият през годината. Изпълнението на баницата, приготвяна в русенския край, е малко по-трудоемко, но пък резултатът е несравним. Получава се наистина вкусна. Преди да преминете към съществената част от рецептата трябва да пресеете килограм брашно заедно с лъжичка сол. В средата на брашното се оформя кладенче, в което се чупят 6 яйца. Трябва да се замеси сравнително твърдо тесто. Тестото се разделя на толкова топки, колкото са яйцата. Едната трябва да е по-голяма от останалите, за да покрие дъното на тавата, след като се разточи, пише "Актуално". Оформените вече топки се оставят за половин час, покрити с кърпа. Целта е да дадем време на тестото да си почине. Дъното на тавата се маже със свинска мас. Голямата топка се разточва и се поставя в тавата. Кората на краищата трябва да излизат от тавата, тоест когато я точите, постарайте се диаметърът ѝ да бъде по-голям. Малките топки се разточват на тънко и се оставят леко насъбрани върху вестник. След това се режат на парчета около 10 см и се редят върху вестник. Сложете тенджера с вода на котлона. Когато заври, добавете сол и олио и започнете да потапяте всяко от парчетата. Накуп поставяйте по 3 парчета и изчаквайте, докато изплуват. По този начин се процедира с всички изрязани парчета. Започнете с реденето на парчетата върху разточената вече кора в тавата. Поръсвайте с олио и сирене. Най-накрая завийте баницата с краищата на листа от първата кора. Тази вкусотия се пече на 180 градуса само на долен реотан. Когато хване златист загар, покривате с капак, обръщате макарината и я слагате пак в тавата, за да се изпече и от другата страна. Направата на тази баница е по-трудоемко, но пък резултатът е гарантиран. Такава вкусотия не сте опитвали. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Млад шофьор прегази легнал на пътя бургазлия
09:16 / 25.11.2024
Изрязаха 90 % от корема й
09:02 / 25.11.2024
В Бургас е първата училищна паралелка, която изучава изкуствен интелект
09:30 / 24.11.2024
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
16:05 / 24.11.2024
Започва ремонт на тези бургаски улици
14:10 / 25.11.2024
Важна новина за бургаските шофьори!
04:00 / 24.11.2024
Бивша футболистка на ЦСКА: Величка на Гунди много се изложи!
17:24 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета