Стефан Янев: Вярвам в неограничените възможности на държавата ни

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:25
202
Моят живот е бил винаги свързан с България, дълга към родината, честта, морала и отговорността към семейството и съгражданите ми. Вярвам, че свършеното от нас говори повече, отколкото множеството думи, които сме способни да изречем. Казвам това като редови гражданин, офицер и дипломат, който винаги се е водил от интересите на държавата и народа си.

Обръщение на лидера на "Български възход".

Преди всичко аз съм българин. Живях във времена, в които видях как държавата ни работи в две коренно различни концепции за развитие. Но най-дълго живях и продължавам да живея в държава на прехода, държава с дълбоки рани от липса на силно ръководство.

Нормалното състояние на живота ни е работещите българи да могат да осигуряват семействата си на база труда и възможностите си. Да могат да изградят собствен дом и семейство, без да изпадат в задлъжнялост, безпътица и неувереност за утрешния ден.

Ние трябва да върнем българския дух и вярата в нашата сила като народ, на нашия капацитет и неограничените възможности на държавата ни. Трябва да имаме среда за развитие на българската култура, изкуство, литература и музика. Нужно е да имаме условия за развитие на науката и стимулиране на способностите на децата ни. Те заслужават да бъдат най-образованите, да имат най-висока продуктивност и да получат възможност за реализация на своя потенциал.

Аз не искам да приема, че България днес е най-доброто, което сме способни да постигнем, като достойни нейни граждани. Вярвам, че е време да възстановим правовия ред и да поставим начело на родината ни българолюбци и държавници. Ако не го направим, ние ще продължим да се превръщаме в нация на хронични заболявания, на насилие над човешкия дух, на разединение, депресия и отчаяние, на бедност и онеправданост. Нашите славни исторически градове и села да се превръщат в празни територии.

Може да сме се превърнали в най-болния и най-бързо изчезващ, в мирно време, народ на Земята, но в същото време все още имаме гениални специалисти в конвенционалната и традиционната медицина, а на детските площадки все още пеят гласовете на децата и внуците ни. Може да имаме изключително високи нива на социални и икономически проблеми, но имаме българи, които дори при тези условия създават бизнеси и дават социалния си дан към обществото.

Ние можем отново да бъдем щастливи, здрави и силни. Единственото, което трябва да направим е да излъчим по-добро ръководство, което да осъществява истинско представителство на интересите ни.

Да дадем силата си в ръцете на истински държавници, които не се поддават на дребнотемие, низки страсти и алчност. Днес нашият народ изглежда по-разделен от всякога, но реалността е, че ние - българите, навсякъде по света, искаме да излекуваме болестите в обществото ни.

Аз, както и над 70% от българските граждани не искаме да бъдем принуждавани да избираме между по-малката злина и ни е омръзнало да гласуваме срещу нещо или някого, а да получаваме повече от същото.

Единственият ни изход е да отхвърлим разделението, да се обединим и да възстановим страната ни. Аз вярвам, че България има народ, който жадува да се излекува. Народ, готов да се изправи срещу заблудата, за да възстанови реалността и да изчисти корумпираното политическо статукво, за да се обърне отново към решаването на истинските си проблеми - сигурност, благоденствие и справедливост.

Когато се обединим зад тези национални цели ще станем неудържими.

Благодаря на всеки един от Вас и Бог да пази България!

Виж коментарите (0)

Още по темата (467):
24.10.2024 "Алфа Рисърч": ПП-ДБ и "Възраждане" спорят за второто място с разлика под процент
24.10.2024 ЦИК публикува хешкода за машините за предстоящия вот
24.10.2024 Как социалните медии влияят на политическата активност и какво представляват "ехо камерите"?
23.10.2024 Бойко Борисов: ГЕРБ не купува гласове и не манипулира машини, при нас всичко е по любов
23.10.2024 Главчев: Крайно време е сериалът "Игра на избори" да приключи
23.10.2024 Георги Господинов: Заради тези млади хора си струва, въпросът е какво убежище ще гласуваме за тях в неделя
Още новини от Национални новини:
Разследват отвличане на бременна жена, нападателите отправили зак...
Чуха своята присъда
Предприемач: България и половин Европа ще остане гладна, ако се с...
Над 400 са сигналите за нарушения на изборния процес
Над 59 000 фирми заявиха, че ще наемат нов персонал през следващи...
Колко пари на месец са нужни, за да се издържаме


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).