Стефан Янев: Мачът не върви – между институциите няма добра комуникация

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:02 / 16.05.2024
1457
Очаквам след изборите да имаме широко коалиционно правителство. Това каза в предаването "Лице в лице“ лидерът на партия "Български възход“ Стефан Янев.

"Ние искаме в България да има предвидлива политика в следващите 30-50 години. Предложили сме вече една стратегическа рамка, по която може да се работи. Тя е отворена за всички партии и организации, които имат желание да се опитаме заедно да очертаем бъдещето на страната и това на нашите деца“, поясни той.

Стефан Янев смята, че ако се приеме тази програма, няма да има значение кой е на власт. За целта обаче, според него, трябва да се постигне единомислие с всички политически субекти. Той посочи и основната грешка – не се работи за хората.

"След изборите си представям кабинет, които ще бъде съставен от широко политическо представителство и подкрепен от мнозинството в парламента. Кабинет, който ще е с ясна коалиционна култура, с ясно коалиционно споразумение, с ясна отговорност при взимането на решения“, каза още Стефан Янев.

Според него вече всички са се нагледали на трудното взаимодействие между институциите и затова хората настояват за по-добра комуникация във властта.

Той коментира и т.нар. сглобка и последвалото разглобяване. "Оказа се, че това е власт заради самата власт. През последните години ние имаме управление от по 8-9 месеца – две служебни правителства и две, които са излъчени от парламента. Тази ротация във властта показва единствено, че политическата криза не е преминала“, обясни още лидерът на "Български възход“.

Според него не е важно кой какъв процент ще вземе на изборите, а какви послания ще бъдат излъчени към българите.

"Всички са виновни, няма по-малко виновни или по-малко невиновни. Мачът не върви – между институциите няма добра комуникация. Познавам всички хора във властта. Всеки един може да има добавена стойност, ако му се намери точното място“, категоричен е той.

Стефан Янев коментира и войната в Украйна. Според него една война започва тогава, когато се провали дипломацията.

"Въпреки жертвите и големите разрушения в Украйна, тази войната отново ще завърши на масата на преговорите и така ще се затвори този цикъл. Едва ли Украйна ще постигне целите, които си е поставила“, каза той и припомни, че има и друг конфликт – този в Близкия изток.

За него най-голямата инвестиция е тази в хората, които служат в българската армия. "Обучението на хората е най-важното“, поясни той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (649):
14.10.2024 Президентът: Българските общини трябва да компенсират с много повече работа, отговорността на централната власт е сериозна
25.09.2024 Катя Панева от ПП "Демократична България": Убедени сме, че ние ще сме алтернативата на България с номер 26
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
14.09.2024 Делян Пеевски: ДПС - Ново начало ще работи за хората, заедно с хората
26.08.2024 Борислав Цеков открито срещу Кирил Петков: Важно му е заради "кеш в торби", пачки, пудели, контрабанда
25.08.2024 Вече е ясен външният министър в кабинета на Главчев
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).