Спряно е гасенето от въздуха край Елин Пелин

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
16:49 / 26.07.2024
1340
"Военна полиция" се включи с бронирани машини, авиацията винаги е готова да откликне в такива случаи. В момента вертолетите са на "Враждебна" готови да реагират. Те почнаха да гасят, но се оказа, че не е целесъобразно поради наличие на вещества, които от водата могат да предизвикат неприятни последствия". Това  заяви на брифинг бригаден генерал Станимир Йорданов, директор Дирекция "Операции и подготовка в щаба на отбраната".

Той говори относно обстановката край Елин Пелин, след като вчера се взривиха складове за фойерверки. По думите му след анализ на обстановката и ако има нужда пак ще започнат да гасят от въздуха.

Подготвяме още едно формирование, което е подготвено, но все още не е дислоцирано. Ако се наложи това ще бъде направено.

"Това е специализирано формирование, което в Белене. То е с роботи. Инженерни специалисти, които могат да окажат помощ в разузнаването на терена с роботи. Ако има нужда ще ги дислоцираме. Роботите предават картина на живо и ние така можем да огледаме. Неговата специалност не е да се занимава с пиротехнически средства, но може да помогне в разузнаването. В района на складовете е правен опит да се влезе два пъти, малко по-успешен е втория опит. Но в момента се анализира обстановката, когато няма опасност за живота, ще се влезе в района на складовете", добави бригаден генерал Станимир Йорданов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (103):
16.08.2024 Следовател за взривовете край Елин Пелин: Много е възможно причината да е самозапалване, но не приоритизирам тази версия
15.08.2024 Първите две жертви в Елин Пелин са починали вследствие на взривни травми
09.08.2024 Инженер след взривовете в Елин Пелин: Стандартните сгради не се осигуряват срещу удар от хоризонтална взривна вълна
08.08.2024 Той е факирът на пиротехниката, целунат от Господ, защото ефектите са космически и неземни
08.08.2024 Две седмици след взривовете край Елин Пелин: Жителите и местната власт ще се срещнат
06.08.2024 Близо 70 къщи са с щети след взривовете край Елин Пелин
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...
Слави Трифонов: Много грозно и уродливо е
Председателят на ЦИК: Имаме пълната подкрепа на Министерския съве...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...
Търсите ли симетрия при подредбата на предметите, миете ли си ръц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).