Спряха незаконен сайт за музика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:45 / 21.07.2012
814
Служители от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" при ГДБОП проведоха операция по документиране на незаконно използване на музикални произведения, без съгласието на правоносителя чрез интернет страница.

В хода на акцията бил установен собственикът на сайта. Чрез сайта се предоставял достъп до неограничен брой потребители на музикални произведения от каталога на музикална компания. Нанесени са щети на българската музикална индустрия и българските творци.

В хода на разследването бил проверен адрес на територията на столицата. От него са иззети две компютърни системи, посредством които се администрирал сайтът. В продължение на три години по този начин бил осигуряван достъп на потребителите на Интернет до огромен брой защитени обекти на авторското право, без необходимото съгласие на правоносителите.

Достъпът до сайта бил преустановен. Образувано е досъдебно производство. Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост".


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).