Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Спряха четири сайта в най-мащабната до момента акция срещу интернет пиратството
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 30.07.2010Коментари (12)804
©
Сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com, чрез които, без съгласието на носителите на авторските права, са разпространявани музика, филми, софтуер, книги, развлекателен софтуер, при най-мащабната до момента операция срещу интернет пиратството в България.

Операцията е проведена вчера на територията на столицата под прякото наблюдение на заместник-районния прокурор при СРП Христо Динев и с разрешение на съдия от СРС. Тя е реализирана след няколко месечно разследване по сигнал от дружества, носители на авторското право в областта на видео, аудио, книго и софтуерната индустрия за нанесени щети на български и чуждестранни автори и изпълнители.

В хода на оперативните действия антимафиотите установили, че организираната престъпна група е използвала сложни механизми за замаскиране на местонахождението на сървърите, в които имало незаконно съдържание, равняващо се на 200 хиляди компакдиска. Тя печелела от интереса на интернет потребителите, които за да получат достъп до това съдържание, изпращали SMS-и и влизали в сайтовете след получаване на код. Така, по първоначална информация, от незаконната дейност престъпната структура е усвоила сума от над 5 милиона лева, а потребителите гледали или теглели незаконно музика, филми, книги, развлекателни програми.

При проведените обиски на центрове за колокация са иззети 18 сървъра с обеми на хард дисковете над 120 терабайта. От офиса на 37 годишния Р.О. - организатор на престъпната дейност, са иззети две компютърни системи и документи, свързани със създадената стройна престъпна организация.

Спрени са сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com, чрез които, без съгласието на носителите на авторските права, са разпространявани музика, филми, софтуер, книги, развлекателен софтуер. Чрез тях, отново със заплащане, са се разпространявали и огромен брой порнографски филми. 

Проведената операция е най-голямата до момента като количество иззети информационни носители на обекти на авторското право в световен мащаб. Срещу организатора Р.О. е образувано досъдебно производство по чл. 172 А НК.
Операцията е в изпълнение на стратегията на ГДБОП-МВР и решенията на "Съвета за защита на интелектуална собственост" към Министъра на културата на България, за ограничаване на интелектуалното пиратство.


Спрени са сайтовете nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com и afasta.com, чрез които, без съгласието на носителите на авторските права, са разпространявани музика, филми, софтуер, книги, развлекателен софтуер








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И друг път съм се изказвал по подобни теми. Хванете онези,които използват подобна информация за комерсиални цели а не хората,които ползват сайтовете за лични цели. Примерно един DJ пълни харда на лаптопа си с музика и след това тази музика се използва с комерсиална цел.Никои не го пита дали използва авторски продукти или такива свалени от торенти. Хонорара за вечер на такива хора започва от 50лв. и достига до 300лв. Подобно е положението и с частните радиа.
+2
 
 
Никой не си плаща за нищо, щото са ни супер мизерни заплатите-и аз да взимах 3000 лв. щях да си купя лицензиран уин 7 за 400 долара, ама не би! И няма да си плащам за нищо, което де факто с торента съм го взел от някой чужд комп, който ми го предлага, а не съм го откраднал от никой! И да попитам-как така става, че нещо "изтича" в нета и ние, обикновените потребители го дърпаме? Май, случайно....хайде бе!
+5
 
 
Кво се кефите бе,все едно не сваляте нелегален софт и mp-3-ки?!? -.-
+3
 
 
Те преди и Арената и Замундата бяха хванали, ама ...
0
 
 
Тези пак са направили "големия удар" с торент тракер nanoset.net. А другото изглежда като сървъри за съхраняване на файлове, за които отговорност носят само тези, които са ги качили.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: