Специална програма ще лови преписвачите вече и в училищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:19 / 12.07.2012
618
Специална програма ще лови преписвачите вече и в училищата. Това ще стане възможно чрез проект на образователното ведомство, което ще оборудва всичките 2500 училища със система за електронно обучение, съобщава в. Монитор. За нея ще бъдат похарчени близо 6 млн. лв., като просветното ведомство вече е пуснало обществена поръчка за изграждане на платформа за електронно обучение. Предвижда се тя да бъде въвеждана поетапно от догодина.

Чрез технологията учениците ще предават разработките онлайн до преподавателите, без значение къде се намират. Системата ще засича копираните пасажи, които ученикът е плагиатствал от мрежата, за да изготви домашната си работа. Освен че ще лови преписвачите, системата ще бъде и в помощ на учениците, особено по-време на грипни и дървени ваканции. В нея ще се качват всичките уроци, изучавани в клас, така че децата да ги имат в електронен вариант и у дома. "Целта е да улесним учениците, на които им се налага да отсъстват в наваксването на материала", обясниха експертите от просветното ведомство. Системата позволява и онлайн изпитването, като учителите могат да правят контролните си онлайн в реално време.

Технологията вече е въведена в Нов български университет (НБУ) и Американския университет.

Източник: Кросс


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).