Сменят старите радари по пътищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
14:57 / 03.05.2012
924
България е единствената държава в Европейския съюз, която е оборудвана със стари радари по пътищата, които не отговарят на съвременните изисквания. Затова предстои до края на септември от КАТ да заменят 134 радари, много от които оборудвани с камери. Това обяви началникът на КАТ Антон Антонов по време на семинар в Трявна за превенция на пътните инциденти.

През март в приключила акция по осъвременяването на техниката за проследяване на нарушителите, налична в полицейските автомобили - били са сменени около 140 радара в колите, каза още Антонов. От 14 май ще започне и монтирането на нови 42 радара като целта е да се улесни работата на пътните полицаи по регистрирането на нарушенията и наказването на шофьорите.

На семинара главен инспектор Красимир Костов съобщи, че през миналата година при катастрофи са загинали 120 младежи на възраст между 15 и 24 години. 40 на сто от тях са били шофьори, а 49% - пътници. Инспекторът добави, че най-рисковата група на пътя все пак остават възрастните хора. Общо 66% от всички загинали пешеходци у нас през 2011 г. са били над 64-годишна възраст.

Източник: bTV


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).