Служителите в затворите реагираха срещу забрана за сядане по време на работа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:24 / 28.11.2012
553
От Синдиката на служителите в затворите в България се обявиха срещу заповед, с която се налага абсолютна забрана на постовите надзиратели в следствените арести да сядат по време на полаганите от тях 12 и 24 часови смени.

Заместник-министъра на правосъдието да вземе отношение по проблема, поиска Иван Петров - председател на УС на Синдиката. До тази стъпка се стигна, след като въпросът не намира решение на срещи на Синдиката с различни представители на професионалното ръководство.

Казусът, наред с всички останали проблеми в системата на затворите, е разгледан на заседание на УС на синдикалната структура миналата седмица. Според членовете на УС решението е немотивирано, необосновано и нелогично, след като ЗИНЗС и ППЗИНЗС не налагат подобно изискване.

Забраната е допълнена в инструкциите за особеностите на постовете и произтичащите от тях задължения на постовите надзиратели, с което са налице несъответствие и противоречие с нормативен акт с по-голяма юридическа сила (ППЗИНЗС ), според Синдиката.

В писмото от съюза посочват, че несъответствието се отнася само до инструкциите утвърдени в следствените арести. От Синдиката обръщат внимание, че с оглед на враждебната среда, изключително лошите условия на труд и постоянния недостиг на кадри, подобни забрани с нищо не допринасят за подобряване на работата, а единствено водят до напрежение и тежко физическо и психическо натоварване на служителите ангажирани с охраната в МЛС. В заключение от Синдиката изтъкват, че съществуват и други по-важни проблеми, решаването на които единствено може да доведе до подобряване качеството на извършваните дейности.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Николай Костов: Вендинг машините за лекарства не са безопасни, пр...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Калин Стоянов: Приех сериозно отправената покана от Делян Пеевски...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).