Служители на НАП и ГДНП разкриха схема за укриване на данъци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:47
209
Служители на ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения.  Тя е разкрита при спецоперация, проведена на 1 и 2 октомври от служители на Главна дирекция "Национална полиция" и екипи от НАП. В хода на предприетите действия е установен случай на търговска дейност в интернет, водеща до отклонение от данъчно облагане и избягване декларирането и внасянето на данъци и осигурителни вноски по отношение на множество дружества. Разкрит е склад, съхраняващ стоки на различни фирми, осъществяващи търговска дейност чрез интернет. При последвалите процесуално-следствени действия в склада са намерени и иззети над 9 000 артикула, носещи знаците на защитени търговски марки, за което в Осмо РУ- СДВР е образувано и досъдебно производство. Служителите на НАП са извършили инвентаризация и са възложили данъчни ревизии.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност продължава. Продължават действията  по установяване на всички замесени лица и търговски  дружества в схема.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Уволниха директора на Смолянския театър?
Важно напомняне за личните карти!
Прокуратура ще поиска постоянен арест за Джейхан Ибрямов 
Търсят се повече от 2300 железничари
Колко са осъдените през първата половина на годината за изборни п...
Бургаски ученици впечатлиха министър Цоков


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).