След Нова година цената на тези продукти ще е златна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:46 / 28.12.2023
785
Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от държавата. Те алармират и за значителен скок в цената на продукцията след Нова година. Веселин Велев отглежда 50 дка оранжерийни зеленчуци. Тази година ще засее семената по-късно от обичайното, за да спести разходи, съобщава БНТ.

"Миналата година сяхме семките по това време - декември по средата, сега ще сеем януари по средата. Гледаме тази година малко по-назад да изтеглим производството, да имаме по-малко рискове, по-малко средства за отопление, защото те са най-голямото перо в оранжерийния бизнес", каза Веселин Велев.

В оранжерията му само за един декар отоплението излиза между 12 000 и 20 000 лева. За да се реши проблемът, се надява на помощ от държавата.

"Както и нашите разходи са много, и помощта не трябва да е една, трябва да са няколко помощи. Няколко от тях получихме, сега се надяваме да получим и за отопление", добави той. Заради всички разходи прогнозите са, че през следващата година цените на краставиците и доматите ще се повишат.

"И домата, и краставицата няма да са под 5-6 лв". До крайния потребител цената им ще се повиши още. Зеленчуците от новата реколта се очаква да достигнат до 8 лв. за килограм.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).