Сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
09:10 / 20.01.2022
639
Защо и колко вода и Е-та има в сиренето в сравнение с количеството мляко? Журналистът от "Телеграф" Елена Йорданова е автор на разработка по темата заедно с д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

Според изследвания на активни потребители над 70% от съдържанието на избраните за проучването сирена е вода. "Животински ензим със слепващ ефект придава познатия ефект на сиренето. Образуват се млечно-кисели бактерии и консумираме вредни бактерии, които чрез натрупване причиняват рак и други инфекции", разкри Йорданова пред Нова нюз.

По думите й сирена с цена под 10 лв/кг имат високо водно съдържание. "Подобрителите са обозначени със съответните номера, т.нар. Е-та. Контрол има, но БАБХ няма как да стои пред всеки магазин, а потребителите с малко финансови средства търсят по-евтини продукти", обясни журналистът. 

От май месец продуктите с наличие на над 60% вода, трябва да бъдат отделени на различен рафт.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Стопанинът на заразеното стадо във Велинград: Мисля, че няма чума...
Пътят през "Петрохан" е ужасен и непочистен, започва да натрупва ...
Европейската комисия може да спре всички пари по втория транш от ...
Бащата на починалото в линейка бебе: Това не е бърза помощ! Това ...
Бургаски съдии обсъдиха проблеми от тяхната практика
Движението на "Петрохан" е блокирано! Внимавайте!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).