Синоптик каза кога се очаква захлаждане

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:41 / 11.06.2024
1539
И за днес синоптиците издадоха предупреждение от първа степен - жълт код, за опасно горещо време. Очакваните максимални температури са между 34 и 39 градуса. Вчера в Русе имаше температурен рекорд - 38,3 градуса. Всеки ден почти във всяка станция има някакъв рекорд, но месечният рекорд за юни е 43 градуса, който също е регистриран в Русе - това каза в ефира на БНТ синоптикът от НИМХ Евгения Трайкова.

Под влиянието на една област на високо атмосферно налягане, през днешния ден се очакват температури между 35 и 39 градуса, на изолирани места не са изключени и 40 градуса, което е далеч от месечния рекорд, обясни Трайкова и добави: "Тези температури са по-високи от обичайните за юни, но не са температури, които не са регистрирани до момента. Най-топло ще бъде в Горнотракийската низина, в района на Пловдив, Стара Загора, централната част на Дунавската равнина - това са районите, където винаги регистрираме най-високи температури. По Черноморието са малко по-ниски - 32 градуса, но поради високата влага, усещането е за по-високи температури".

В цялата страна температурите са над климатичните норми и по-високи от обичайните. По отношение на валежите е точно обратното - юни е месец с най-много валежи, но досега те са около и под нормата. Тази седмица се очакват нови валежи. В районите, където се очакват най-високи температури, възниква и опасността от пожари.

В средата на седмицата се очаква захлаждане и валежи с гръмотевични бури. Към края на седмицата обаче температурите отново ще тръгнат нагоре. Висока е концентрацията и на сахарски прах над цялата страна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).