Синоптиците прогнозират повече дъжд по Южното Черноморие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:52 / 02.12.2013
734
Времето днес ще е облачно и влажно. Ще има превалявания от дъжд, по-съществени и на повече места - в Южна, съвсем слаби и само в отделни райони - в Северна България. Ще духа слаб в Дунавската равнина до умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от север-североизток и в източните райони ще се усили. 

С него ще нахлува студен въздух и за кратко привечер в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. От север облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максимални температури - между 3° и 8°, в крайните югозападните райони до 10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Преди обяд ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще са до 5°-7°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 1800 метра - сняг. Към края на деня валежите ще спрат и облачността от север ще започне да се разкъсва. Преди обяд вятърът ще е до умерен от югозапад, а след обяд ще се ориентира от север и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°, но по-късно през деня, със северния вятър, ще застудява. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. Ще се повишава, по-съществено привечер.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол
Гори от двете страни на магистрала "Тракия", екипи на полицията и...
Голям пожар на 30 км от Пловдив затвори магистрала "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).