Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Силяновска ще иска обяснение от Радев защо на снимките го няма знамето на Северна Македония
Автор: ИА Фокус 20:42 / 14.09.2024Коментари (2)1029
©
"Обща фотосесия със знамената в президентството в София не е била предварително договорена, ще търсим обяснение от България", са съобщили от кабинета на президента на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова за Канал 5.  В Северна Македония има много негативни коментари след срещата на Гордана Давкова с българския президент Румен Радев, защото на снимките от визитат не се вижда знамето на Северна Македония. 

"Срещата и съвместният обяд преминаха в изключително приятелска атмосфера, от началото до края. Това, което хвърли сянка върху събитието, беше отклонението от договорения протокол за срещата, според който не трябваше да има снимки в затвореното пространство. Но за съжаление преди началото на срещата на четири очи президентът Радев покани президента за обща снимка пред българското знаме, въпреки че такъв ход и акт не беше предвиден или съгласуван. Искаме да вярваме, че това е протоколно недоглеждане, а не умишлена процедура и отклонение от договореното, и утре ще поискаме обяснение от българска страна", се посочва в съобщение от кабинета на президента Гордана Силяновска Давкова.

"Обяснение за това от българските институции засега няма", пише северномакедонската медия и допълва, че "същото се случи и на срещата между министрите на културата". "Българският президент написа вчера във Facebook, че независимо от повода не отказва среща с президента на друга държава, а волята на Силяновска-Давкова за подобряване на отношенията се очаква да бъде практикувана от новото правителство на Македония", допълват от Канал 5.

Срещата на двамата президенти е първата, откакто Силяновска-Давкова пое президентския пост през май тази година, но беше неофициална. Двете страни обявиха, че са обсъдили европейската интеграция и добросъседските отношения. Въпреки че няма конкретен напредък, бившите посланици Гьорчев и Никовски оценяват, че това посещение все пак е положителна стъпка в диалога.

"Тя избра публичната дипломация като мека дипломатическа сила, сила, която се опира на културата, ценностите, на легитимната и морална македонска външна политика. Очаквам, ако продължи в този дух, да има положителен резултат от това посещение, е коментирал Марян Гьорчев.

"Позицията на България към Македония е от 150 години и не се е променила. Да се ​​разберем, съгласен съм, всеки контакт може да бъде полезен, най-лошото е да поставиш стена и да нямаш никаква комуникация. По-добре е да водим диалог, но това посещение е наложено, за да се разберем. Наложено от нас", е допълнил Ристо Никовски.

"Снощи на оперния спектакъл "Набуко" в София македонският президент, въпреки че беше планирано, не беше придружен от Радев, който отсъстваше заради самолетната катастрофа в Пловдив, при която загинаха двама пилоти. Там Силяновска Дъвкова беше пресрещната от десет български националисти начело с (Красимир) Каракачанов, които с транспаранти и скандирания пред нея поискаха справедливост за българите в Македония", допълва Канал 5.



Още по темата: общо новини по темата: 858
16.09.2024 »
16.09.2024 »
30.08.2024 »
29.08.2024 »
22.08.2024 »
29.07.2024 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашия пак е сгафил, като не си знае протокола, а тая дърта вещица и тъпите макета, само това чакат, за да се разлаят
+1
 
 
Тая като се снима със затворени очи ли се движи? Да е гледала пред какви знамена се снима.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първият учебен ден
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: