ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф Токев: Един от най-любимите ми моменти е да приготвям палачинки с внучката си | ||||||
| ||||||
"Винаги съм си представял, че сме кулинарна дестинация, тъй като имаме много, което да предложим, но нямаме самочувствието да го направим.“ Работата обаче го е научила, че няма невъзможни неща. За него също е важно да показваме забравените занаяти и традиции. "Не познаваме историята си, която е древна. Аз самият пътувах много из страната ни и исках да науча повече за културата и регионите ни. Да ги пазим означава да имаме идентичност“, сподели той. За да вървиш напред, трябва да четеш, никога да не си доволен от това, което си в момента. Безсмислено е да спреш изведнъж, докато се катериш по стълбичката. И винаги трябва да надграждаме това, което сме постигнали. Той разказа как се поддържа ресторантьорски бизнес у нас. Това не е било трудно до момента, в който пандемия, война и енергийни кризи не са оказали влияние върху сектора. По думите му, дори културата на работа се е променила. Има затруднения и с намирането на квалифицирани кадри. "Но сега светът е пред изграждането на нов ред и мисля, че е важно да преоткрием бизнеса си сами“, казва шеф Токев. За него е важно, колкото и да са трудни времената, да има разбирателство и да си помагаме, за да постигаме целите си. Иначе промените са задължителни, за да вървим напред. Въпросът, който го затруднява обаче, е свързан с неговите вкусове и предпочитания за кухня. Обича да си похапва всичко, а готвенето е голямата му страст. Не може да каже, че нещо конкретно му е любимо. Където и да отиде, в малко селце или регион, може да открие нещо различно. "Зависи и от настроението. За мен е като музиката – има дни, в които ти се слуша пънк и такива, в които ти се слуша Моцарт. Храната трябва да е точно това – да ти носи душевна наслада и да се чувстваш добре“, категоричен е той. А готвенето е такова удоволствие за него, че си почива в кухнята, обича да чете готварски книги, да гледа кулинарни филми, а един от най-любимите му моменти е да приготвя палачинки с внучката си. Казва, че когато човек обича професията си, това е магия. "Обичах да си похапвам като дете и тази любов към храненето и хубавите продукти ме накара да почна да готвя по малко, след което превърнах хобито в професия“, споделя шеф Токев и не съжалява за нищо. |
Още по темата: | общо новини по темата: 6856 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1143 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Важна новина от "Бургасбус"
17:12 / 27.11.2024
Ето къде няма да има вода днес в Бургас
09:58 / 28.11.2024
Дами попълниха титулярния съдийски състав на Апелативен съд – Бургас
13:48 / 28.11.2024
16 дни ваканция за учениците в Бургас
15:32 / 27.11.2024
Бургас посреща Камиона на добрината на Coca-Cola на 4, 5 и 6 декември
11:44 / 28.11.2024
Катастрофа с двама пострадали на пътя Айтос – Бургас
09:25 / 27.11.2024
Преобразиха това бургаско училище
17:19 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета