Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шеф Немигенчев: Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него
Автор: ИА Фокус 13:53 / 11.06.2024Коментари (0)1782
©
Най-важното е храната да е вкусна и да има добре съчетан букет от вкусове в едно ястие. Това коментира шеф Николай Немигенчев – юрист, бодибилдър, гурман, предприемач в предаването "Животът на фокус“ на Радио "Фокус" с водещ Ася Александрова.

Изборът му да учи право на 12 години е обусловен от любознателността му и желанието му да бъде финансово независим. Учи право в известен френски правен университет, след което и практикува 4 години, като едновременно с това се занимава и с културизъм. "Винаги това, което правя, се опитвам да го правя професионално. И професионално е да си вършиш работата както трябва – когато имаш някаква задача, да си намерил максимално много информация за нея, да си подготвен за възможните разклонения,“ обясни той и добави, че желанието да има нещо свое, което в този момент не е виждал в правото, го е и отказало от тази професия.

Когато човек е запален по нещо, става и си ляга с мисълта за него, каза той и добави, че него кулинарията е това нещо. "Готвя от много малък, но никога не съм си представял, че това може да ми бъде професия. Но готвенето е нещо, което винаги е било близко до мен и исках да имам бизнес свързан с него,“ разказа той и сподели, че първият бизнес, който е започнал, е бил за фитнес меню.

Животът на един истински шеф готвач, на този, който наистина е артист, е труден, сподели още той, - това го прави артист, а не просто да нахрани едни хора с нещо, което има ниски хранителни качества. "Нямаш никакво свободно време, нямаш никакъв социален живот и най-добрият приятел е жена ми, с която работим заедно.“  

Ресторантите си – единият в София, другият в Пловдив, определя нещо средно между  файн дайнинг и стрийт фууд: "Повечето мишелински ресторанти се водят файн дайнинг. Т.е. ние се опитваме да пречупим моята визия за храна, която бихме сложил в чиния, като ние просто я слагаме в сандвичи.“ 

Шеф Николай Немигенчев разказа още и за интереса си към натуралния културизъм, с който се занимава от 20 години, и ходи и печели състезания. "Храната в културизма е най-важната – тя е 80% от това когато искаш да се готвиш за състезание по културизъм,“ разказа той и сподели, че тази година приключва със състезателната част от този спорт, тъй като няма ефект от това и "всъщност можеш да даваш полезни неща на хората и без да си професионален състезател“.

Кулинарните вечери и курсове, които той прави от 6 години, е начинът да вдъхнови хората да се отпуснат и да започнат да готвят. "Аз съм повече като лектор на тези курсове – показвам някакви неща, а хората трябва да сготвят. Аз ги насочвам, но те са основните действащи лица. Много добре им се получава когато имат афинитет към кухнята и искат да готвят. Става като тиймбилдинг и хората се забавляват.“









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: