Семейство се оказа със сменен личен лекар без да знае

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 08.08.2023
502
Семейство от пловдивското село Караджово сигнализира, че без тяхно знание личният им лекар е сменен от Пловдив в Хасково. Семейството никога не е пребивавало в област Хасково. Смяната на личния лекар застрашава живота на мъжа в семейството, защото е с хронично заболяване и взима животоподдържащо лекарство.

То се изписва именно от личния лекар..

На 31 юли Ахмед Кадир получава обаждане от НЗОК, че протоколът, който му осигурява животоподдържащо лекарство, е готов и може да го вземе от личния си лекар. Мъжът отива при досегашната си лична лекарка, но тя не вижда документа в системата и го моли да се върне на следващия ден. Оказва се, че той вече не е неин пациент. Онлайн проверка показва, че джипито на Ахмед е вече в Хасково, предава NOVA.

Екипът ни потърси новата лична лекарка на семейството - д-р Нина Манафъкова. Тя отказа да разговаря пред камера по препоръка на адвокатите ѝ. Медикът и друг е попадал пред обектива на NOVA – в репортаж, разкриващ схема за продажба на ТЕЛК решения.

Ахмед и семейството му вече са подали сигнал до Здравната каса и се надяват скоро проблемът им да бъде разрешен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво е "такса водомер" и ще имаме ли по-високи сметки за вода?
ДПС-Ново начало представи пред ректори приоритетите си в сферата ...
Проф. Рачев ни зарадва
Искат защитни регулации за размера на наемите на жилища
Полк. Елин Алексов за авиокатастрофата край Граф Игнатиево: Карти...
Студ! Вижте градусите тази сутрин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).