Румен Радев и То Лам: България и Виетнам споделят дългогодишни приятелски отношения

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:23
223
България и Виетнам споделят дългогодишни приятелски отношения и завършилите около 30 000 виетнамски студенти в страната ни са естественият мост за тяхното последващо развитие. Това беше общата позиция на президентите на двете държави Румен Радев и То Лам, които проведоха среща в Ню Йорк в рамките на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН. Държавните глави отбелязаха големия потенциал за развитие на двустранното сътрудничество в икономиката, научните изследвания и образованието.

Президентът То Лам изрази признателността си към България за оказаната от страната ни последователна помощ за Виетнам, която виетнамският народ никога няма да забрави. Очакваното посещение на президента Радев във Виетнам ще даде силен сигнал за взаимното желание двустранните отношения да се издигнат на ниво стратегическо партньорство, бе посочено на срещата.

Румен Радев изрази високата си оценка за бързото развитие на Виетнам през последните години и открои ролята на образованието и науката за този успех. Географското положение на България като естествена "врата" на Виетнам за Европа, може да играе важна роля за развитието на двустранното партньорство, подчерта Румен Радев. През изминалата година двустранната търговия се равнява на около 200 млн. долара, което е далеч под възможностите и амбициите на двете държави, беше отбелязано още по време на разговора.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Какво рискуваме, ако телефонът е нашата банкова карта?
Янка Такева: 1853 лева е заплатата в средното образование, пенсио...
Брутално убийство: Мъж е убит с брадва, извършителя е задържан
Докога е безопасно да се влиза в морето?
Откриха изчезнала украйнка, обявена за национално издирване в кра...
Радев се срещна с външните министри на Оман и Саудитска Арабия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).