Румен Гечев: "Продължаваме промяната" изпълнява обслужващи функции на ГЕРБ и ДПС 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:46 / 15.07.2023
718
"Продължаваме промяната" изпълнява обслужващи функции на ГЕРБ и ДПС и това ще бъде наказано от избирателите. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от "БСП за България" Румен Гечев. Той даде за пример гласуването на ръководствата на парламентарните комисии.

"Ние взехме решение да не участваме в този цирк, да заявим ясно своята позиция и да излезем от парламента. И за наша радост, нашата позиция беше последвана от ИТН и партия "Възраждане". Така опозицията излезе и не присъства в този кадрови цирк, който бе разигран от новата политическа сглобка ГЕРБ, ПП и ДПС", изтъкна той.

Според проф.Гечев новата политическа сглобка е ГЕРБ, ПП и ДПС.

"Тази сглобка е подигравка с българските избиратели, тъй като ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ги излъгаха. Месеци наред слушахме остра, дори не-европейска, критика от едната и от другата страна, а изведнъж "плеснаха с ръце и се прегърнаха". Какво ли ги накара да направят такава драматична промяна и да заплюят в лицето избирателите си? Очевидно тук става въпрос за власт и интереси", посочи той.

БСП не иска да участва в такава "паралелна държава", тъй като освен че двете партии се съюзиха, в управлението е и ДПС, заяви той и уточни, че когато една партия подкрепя бюджета и кадровата политика на управляващите, и когато една партия, която твърди, че е в опозиция, а е на много ключови места и в парламента, и в регулаторните органи, то тя няма как да бъде опозиция.

"По отношение икономиката на България, има две ключови комисии, които са свързани с финансовите потоци и с контрола и управлението на правителството. Това са комисиите по икономическа политика и бюджетната комисия. И двете комисии са дадени на "опозицията" ДПС", каза Гечев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1292):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
29.04.2024 НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха - да сложиш Калин Стоянов за министър означава да се взриви демократичната общност
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).