Родителите ще могат да се информират за пациентското досие на децата си електронно

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
14:26 / 18.12.2023
881
В Министерството на здравеопазването се проведе съвместна пресконференция с "Информационно обслужване" за новите функционалности на Националната здравноинформационна система (НЗИС) и мобилното приложение еЗдраве. Ивайло Стойчев от Информационно обслужване и заместник-министърът на здравеопазването д-р Петко Стефановски представиха нововъведенията, предаде репортер на "Фокус".

Ето и промените:

Родителите ще могат да получават информация и от електронното досие на децата си. Допълнена е функционалността на Националната здравноинформационна система и стана възможно родителите да получават информация и нотификация за пациентското досие на детето си.

Всички родители, притежаващи електронен подпис ще имат достъп до е-досието на децата си през приложението е-здраве. "Сигурността на медицинските данни е от изключително значение и данните ще бъдат достъпни само с електронен подпис. Информацията за детето съдържа прегледи, ваксини, издадени рецепти и др", посочи заместник-министърът на здравеопазването д-р Петко Стефановски.

По думите на Александър Огнянов, директор на дирекция "Здравно-информационни системи" в Министерството на здравеопазването, електронното досие, което се поддържа на сайта на НЗОК, е само за здравноосигурени лица. В досието се вписват данни от лечебни заведения, които работят по договор с Касата, докато е-досието в НЗИС съдържа данни за всички граждани.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Пожар на АМ "Тракия"! Задимено е!
Нивата на заплатите в България - 3 200/3 300 лв. средно на месец,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).