Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Режат парите на Бърза помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:22 / 08.07.2010Коментари (4)498
© Burgas24.bg
1/3 по-малко пари получават центровете на Бърза помощ в страната. 600 хиляди под сумата вече е получил филиалът на спешната помощ в София. В Пловдив пък средствата са орязани с 20 на сто. Засега центровете не са натрупали дългове, но ако недофинансирането продължава до края на годината, екипите на Бърза помощ ще дължат пари за гориво, марки и лекарства.

Според изчисленията, направени от шефа на спешната помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов, ограниченията няма как да стигнат изискуемите от здравното министерство 29,4%. Д-р Стойнов вижда като възможност за икономии да не се случи предложеното 10-процентово увеличение на заплатите в сектора и да се намалят капиталовите разходи. Така ще се спестят 5 милиона от трудови възнаграждения и 15 милиона от ремонти, строителство и др. В момента средната заплата на докторите от спешния сектор е 454 лева.

Центровете за спешна медицинска помощ в страната ще имат нужда от повече гориво и медикаменти. Евентуалното съкращаване на отделения в болниците в по-малките общини ще доведе до драстичен ръст на пациенти, прогнозираха лекари от Шумен. Към момента се справяме, но работим буквално на минимума, каза бившият депутат от "Атака" и шеф на спешното отделение в града д-р Илиян Илиев. Преди около месец в сайта на здравното министерство се е появила информация за намаляване на бюджети с около 30%, но впоследствие шефовете на центровете били информирани, че ножицата не касае тях.

Източник: в. "Стандарт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не разбрах за коя "Помощ"става въпрос- за Спешна или Бърза. Едните идват за 5 мин с линейка и лекар а другите-манекен с Дачия който ти дава болкоуспокояващо и ти казва ако не ти мине до няколко часа да бегаш в спешния център.
+2
 
 
Това е чудесна идея - да има съкращения при депутатите и да се сменят "Мерцедесите" с евтини коли заради кризата. Подкрепям тази свежа идея, но нещо ми се струва, че хората на власт си мислят, че има криза само за народа и затова няма да посегнат нито на гигантските си заплати, нито на луксозните си возила, нито пък ще съкратят някой депутат.
+1
 
 
Е, не е точно така, много зависи. Преди дни един като се млатна в дървото на Пещерско линейката я засякохме дойде за 6 минути. А понякого като чуят какъв е случаят и не искат да идват. Но това точно оттук да се реже не е правилно въобще, да върнат контингента от Афганистан примерно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: