Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Раница за картографиране на Apple Maps е забелязана у нас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:38 / 21.08.2024Коментари (0)1211
©
Раница за картографиране на Apple Maps е забелязана в София. Това разбираме от публикации на потребители в социалните мрежи, които се похвалиха с грандиозната новина. Това означава, че вече собствениците на iPhone в България ще могат да следят в реално време зоните със засилен трафик, чрез Apple Maps, а не само през основния му конкурент Google Maps.

Пътните артерии, които са по-натоварени, ще бъдат отбелязани на картата в червено или оранжево, в зависимост от трафика и така всеки ще може да избере обходен маршрут, за да ги избегне. Приложението ще предоставя информация за движението по основните улици и булеварди в големите градове (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и др.) и ще помага на шофьорите да не попадат в ежедневните задръствания.

Всъщност тази опция е налична за повече от 40 държави в света, като списъкът им се увеличава постоянно и освен България, на този етап към него бяха добавени още Словакия и Словения. "Look Around“ в Apple Maps е аналогът на "Street View“ в "Google maps“ и изглежда скоро услугата ще включва и България, на което родните собственици на Apple устройства могат само да се радват, пише bTV. Фактът, че Apple Maps е предварително инсталиран на всеки iPhone, също му дава малко предимство пред Google. 

И с основна функция като офлайн навигация, която вече се предлага, и топографски карти с поддръжка за туризъм и персонализирани маршрути, включени в iOS 18, разликата между двете е по-малка от всякога. Но изборът между двете приложения за навигация не е лесен. Google Maps и Apple Maps имат какво да предложат и двете вече нямат много уникални функции. За да ви помогнем да решите кой е подходящ за вас, ние изправяме Google Maps срещу Apple Maps. Ето как се сравняват двете.

Подобно на повечето услуги на Apple, Apple Maps е услуга, която само устройствата, произведени от Apple поддържат. Google Maps е пълната противоположност и се предлага под някаква форма на почти всяко устройство там. Android, Windows, iPhone, Mac, дори CarPlay на Apple. 

Ако някога се окажете с ново устройство и се нуждаете от указания Google Maps ще ви служи добре. Влизането с вашия акаунт в Google също така автоматично синхронизира всички ваши данни, включително хронология на пътуванията и любими местоположения. Apple Maps използва много прост подход, с интерфейс, който поддържа почти всичко на едно място за лесна употреба. Скорошна хронология на търсенията, запазени местоположения и информация за фирми и места могат да бъдат намерени, когато разгънете лентата за търсене.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: