Радостин Василев: Такова мнозинство ще има и ще бъде между 140 и 150 депутати

Автор: Петър Дучев
Коментари (9)
12:27
390
Благодаря на всички, които гласуваха, защото налице е една уникална възможност в новото Народно събрание да покажем различно лице. Ние ще бъдем нещо различно, което трябва да отговаря на изискванията за морал, единство и чест. Това заяви на брифинг пред катедралния храм "Св. Александър Невски" лидерът на новата партия в парламента МЕЧ Радостин Василев, предаде репортер на "Фокус".

"Истината трябва да се чува. Последователността в политиката, която аз отстоявам и ми е довела много страдание през годините, ще продължи. Още днес използвам възможността да поставя на масата с това да има антигерб мнозинство и ДПС. Такова мнозинство ще има. То ще бъде между 140 и 150 народни представители и отговорност на ПП-ДБ е те да поканят всички останали, за да се формира мнозинство срещу Борисов, Пеевски и Доган. Това е битката, която трябва да бъде извървяна в България преди всички други реформи", каза политикът.

По думите му това ще се комплектова с антикорупционно законодателство, с отстраняване на Сарафов и "абсолютна атака" към ВСС. "Ако те не пожелаят (ПП-ДБ). Ако те седнат на масата с Борисов, с Пеевски, с ИТН само, това означава, че предпочитат скутовете пред антигерб мнозинство", постави условие Василев.

"Имаме едно единствено изискване - изискването е Министерството на вътрешните работи да бъде в МЕЧ, за да мога да изпълня обещанията, които съм дал в предизборната кампания да бъде на колене моделът на Борисов и Пеевски пред българския народ. Ние искаме само МВР и ще го предложим на всички", коментира председателят на МЕЧ.

Виж коментарите (9)

Още по темата (579):
28.10.2024 Трифонов: Благодаря Ви! Ще направя всичко, което зависи от мен, за да има положителен резултат!
28.10.2024 Джевдет Чакъров: Благодаря за подкрепата, "Алианс за права и свободи" призовава за конструктивен диалог в 51-я парламент
28.10.2024 Какъв е отзвукът в чуждите медии от изборите у нас?
28.10.2024 Атлантици: Трябва да си политически инфантил или руски агент, за да решиш отново да хвърлиш България в нови избори
28.10.2024 Все още 9 формации влизат в парламента, но Величие е под въпрос
28.10.2024 Гюнер Тахир: Не съм оптимист за съставяне на правителство
Още новини от Национални новини:
Катастрофа със загинал затвори пътя София - Варна
Пиян баща накара 16-годишния си син да шофира. Синчето вдигна 170...
Мъж почина, прострелян по време на лов
Ето какви решения за данъците взеха на Съвета за тристранно сътру...
Джевдет Чакъров: Благодаря за подкрепата, "Алианс за права и своб...
Трифонов: Благодаря Ви! Ще направя всичко, което зависи от мен, з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).