Радев за декларацията със сръбския и унгарския президент: Подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
20:06 / 03.01.2024
695
Президентът Радев заяви, че подписаната съвместна декларация с президентите на Сърбия и Унгария в подкрепа на семействата е във връзка с конкретни политики по отношение на семействата. Това става ясно от пост в официалната страница на Румен Радев в Facebook.  

Държавният глава заявява, че декларацията е знак за разбирането, че семейството е основа на обществата. Трите държави ще полагат усилия за укрепване на семейната сплотеност, осигуряването на благоприятна среда и други. 

В официалния документ се защитава и идеята за възможността жените да се развиват едновременно като майки и професионално. Според президента този акт е важен за справянето с демографската криза. 

В ефира на Радио "Фокус" изпълнителният директор на Националната мрежа за деца Георги Богданов определи действията като "смешни" и допълни, че това са "опорки на Кремъл"

Цялата позиция на държавния глава:

С президента на Унгария Каталин Новак и на Сърбия Александър Вучич приехме декларация в подкрепа на семействата като основа на нашите общества.

Затова подкрепяме политики, които да насърчават благосъстоянието на семействата и да укрепват семейната сплотеност, осигуряват благоприятна среда за семейната основа, дават възможност на жените да се развиват едновременно като майки и професионалисти, подкрепят нуждаещите се и осигуряват сигурно бъдеще за децата. Подкрепата на държавата за семейството е от ключово значение за справяне с демографската криза в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).