Прокуратурата за детето в кокошарник: Било е бито и душено

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:15 / 13.12.2023
693
Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Оряхово, се водят активни действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 143, ал. 3, ал. 1 от НК - принуждаване другиго да претърпи нещо, противно на волята му, с употреба на сила и заплашване в условията на домашно насилие, съобщиха от районната прокуратура във Враца.

В рамките на Координационния механизъм за взаимодействие между институциите и организациите при работа в случаи на деца в риск с участието на прокуратурата са сформирани екипи от специалисти.

Извършен е оглед на местопроизшествието – частен имот в село в община Мизия, област Враца, проведени са разпити на пострадалата и свидетели.

На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че 31-годишният Д.И. принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му. Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете – нанесъл му побой, душил и му налагал наказание.

Многократно момичето било затваряно само в помещение без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно.

В процес на установяване е периодът, през който е извършвано престъпното деяние.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Враца Д.И. е привлечен в качеството на обвиняем.

По искане на прокуратурата спрямо него е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Престъплението, за което Д.И. е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Пострадалото момиче е изведено от опасната среда със съдействието на представителите на социалните институции. Проверява се съпричастността и на други лица към извършеното деяние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).