Прокуратурата разследва самолетната катастрофа край Землен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:01 / 27.07.2023
468
Окръжна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за това, че на 26.07.2023 г. в землището на с. Землен, общ. Раднево, обл. Стара Загора, при управление на въздухоплавателно средство – самолет М18 "Дромлер“, са нарушени правилата за движение и по непредпазливост е причинена смъртта на Е.А., на 70 г. – престъпление по чл. 343 ал.1 буква "В“ вр. чл. 342 ал. 1 пр. 2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство са извършени множество действия по разследването за установяване на причината за катастрофата – оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицинска и химическа експертизи, като предстои да бъде назначена и техническа експертиза и др. Делото се води под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, като действията по разследването се извършват от следовател от Националната следствена служба.

Установено е, че на 26 юли 2023 г. селскостопански самолет М18 "Дромлер“, пилотиран от Е.А., на 70 г., е извършвал по въздух обработка на оризови насаждения в района на с. Землен, общ. Раднево, обл. Стара Загора. Летецът е имал над 30 г. стаж. Според свидетелски показания самолетът е паднал към 6,15 ч. сутринта, като това е станало 5-6 минути след излитането. Пилотът е загинал на място. Сигнал за произшествието е бил подаден на тел. 112  в 6,27 ч. и на място са пристигнали полицейски екипи, както и следовател от Националната следствена служба.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).