Проф. Маринов за инцидента в РСМ: Корените на напрежението са много по-дълбоки

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:05 / 28.07.2023
695
"Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот“, коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача "Левски“- "Шкупи“ пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

"Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото“, каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е "юридически неграмотен и политически порочен“.

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. "Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. "Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание“, каза той.

"Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство“, посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

"Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени“, коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Виж коментарите (0)

Още по темата (858):
16.09.2024 Радев с първи коментар след срещата с президента на РСМ 
16.09.2024 Президентски съветник за визитата на Гордана Даковска: Ако държавник от съседна държава дойде да пие кафе в България, трябва да сложим знамената й в заведението?
14.09.2024 Силяновска ще иска обяснение от Радев защо на снимките го няма знамето на Северна Македония
30.08.2024 МВнР привика посланика на Република Северна Македония
29.08.2024 МВнР с остра позиция към Скопие
22.08.2024 Спряха български журналисти на македонската граница - не ги пускат да
преминат
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).