Приключи най-трудното изпитание за новоназначените военнослужещи в Специалните сили

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
21:37 / 07.12.2023
962
Удостоверения за успешно завършване на "Интензивната подготовка за военнослужещи от групите "Специални сили“ получиха днес, 7 декември, войници, сержанти и офицери, които са назначени през годината в бойните подразделения на формированията от Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Тя се проведе от 27 ноември до 7 декември 2023 г. в района на Специализирания учебно-тренировъчен комплекс "Црънча“ под ръководството на инструктори от Учебния център за подготовка и бойно осигуряване на СКСО с командир майор Петър Влахов. Целта на интензивната подготовка е да провери способносттите на всеки един боец от групите "Специални сили“, неговата мотивация и издържливост на всякакви условия, за да работи в екип под силен стрес и да изпълнява поставените задачи с поемане на голям риск.

Новоназначените военнослужещи преминаха над 120 километра в силно пресечена планинско-гориста местност с денивелация около 4 400 метра, като през цялото време бяха в пълна изолация и с 24-часова постоянна готовност за изпълнение на поставените задачи. Ежедневието на бойците допълнително се утежняваше от умората, натрупана от недоспиване и постоянни физически и психически натоварвания. От стартиралите тридесет и шест военнослужещи, 70% завършиха успешно подготовката.

Командирът на Учебния център за подготовка и бойно осигуряване на СКСО майор Петър Влахов се обърна към новоназначените военнослужещи с думите: "Вие преминахте една от най-натоварващите подготовки за операции, провеждани от Специалните сили, по време на която доказахте, че имате волята и физическите качества да служите в нашите редици. Постигнатите резултати не са самоцел, а необходима база за последващото ви обучение. Вие показахте, че си заслужава да бъде инвестирано във вас, че заслужавате да се обучавате в следващия модул, който да ви квалифицира за изпълнение на функционалните задължения и на поставените задачи в мисиите на групите "Специални сили“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).