Премиерът за санитарните инспекции на ГКПП Капитан Андреево: Борбата за границата е борба за държавността

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:18 / 23.05.2022
1105
"Борбата за границата е борба за държавността" - това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на провелата се вчера среща със заместник-министъра на земеделието Иван Христанов. По време на срещата те обсъдиха сигурността на границата ни с Република Турция, съобщават от правителствената пресслужба. 

Заместник-министър Христанов информира премиера Петков, че считано от петък Националната референтна лаборатория "Централна лаборатория по химични изпитвания и контрол“ към БАБХ извършва лабораторен анализ на пратки плодове и зеленчуци, преминаващи през ГКПП "Капитан Андреево“. Според него с това държавата в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата. Инспекторите извършват контрол в непрекъснат режим на работа, като са изпратени допълнителни екипи, които да подпомагат служителите на пункта.

По време на разговора Иван Христанов е подчертал, че трафикът на пункта е натоварен в резултат на саботаж от страна на частен оператор, който 10 години е изкуствено подържан монополист на границата, да извършва своите договорни задължения. Премиерът е благодарил на Иван Христанов за за решителните действия, които предприема Българската агенция по безопасност на храните на "Капитан Андреево" като е подчертал, че тази граница не е външна само за България, но и за Европейския съюз. БАБХ работи в непрекъснат контакт с турската страна при управление на процесите, е казал още Христанов. Днес заместник-министъра на земеделието ще посети ГКПП "Капитан Андреево" заедно с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Докараха със "Спартан" тежко болно дете от Германия
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Ето кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).