Прелюбодейци на опашка пред КАТ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (16)
09:07 / 23.05.2012
928
Новите 8 супермодерни радара на КАТ хвърлиха в тих ужас шофьорите, които въртят любов с повече от един партньор. Заради изключително качествените снимки, които правят новите устройства с 11-мегапикселова камера, на кадрите се вижда не само лицето на шофьора нарушител, но и кой му прави компания в колата. За да не пристигне електронният фиш със снимката вкъщи и да не я види законният съпруг или съпруга, водачите тичат до гишетата на КАТ да си платят глобите още преди електронният фиш да е бил обработен и изпратен по пощата на адреса на собственика на автомобила. Обикновено неверните шофьори лъжели жените или мъжете си, че отиват някъде с приятели със семейната кола и изведнъж модерните радари били на път да им развалят алибито.

Водачите разбирали, че са заснети, защото камерите имали и светкавица, която премигвала, като минат със скорост над позволената. Най-често любовчиите били щракани в петък и събота, когато решавали да заведат тайните си половинки някъде за уикенда. Без да чакат да минат няколко седмици или месец, докато се обработи и изпрати фишът, още в понеделник гузните водачи се явявали в КАТ и настоявали да си платят глобата. 
 
Неофициално се твърди, че най-големите плейбои били във Велико Търново, тъй като шофьори от старата столица най-често отивали да си вземат фиша, преди още да е изпратен. От Пътна полиция посочиха, че няма проблем фишът да бъде платен още преди да е изпратен. Лошата новина за авантюристите обаче е, че КАТ ще закупува все повече радари с камери, за да премахне субективния фактор при санкционирането и рисковете от корупция. Запитване до Пътна полиция показа, че до момента са пенсионирани 225 от най-масовите радари - касички от модела TR 4, с които ни санкционираха през последните 16 години. 

В следващите дни в складовете на МВР ще бъдат изпратени и последните 5 уреда, които в момента са в съда по различни дела. На тяхно място ще заработят устройствата от типа ТR4D, които за разлика от предшествениците си, имат увеличена памет и най-важното, монтирана камера, която ще прави клип с нарушението. От вчера започна монтирането на новите устройства в полицейските коли. До началото на юни предстои Пътна полиция да се сдобие с нови 42 радара. С тях ще се работи основно по магистралите и пътищата с международен трафик, за да не може да се рекетират водачи. Идеята е те да тръгнат преди лятото, когато предстои големият трафик към летните ни курорти.

Засега отличници по налагането на санкции и използването на електронен фиш са полицаите от Монтана. При тях нямало забавяне в обработването на фишовете. 

"Работи се ден за ден. Днес установяват нарушението и днес го обработват", коментираха от Пътна полиция.


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Ваксините срещу грип са налични в аптечната мрежа
Рано тази сутрин: ПТП на АМ "Тракия" между 3 автомобила
Проф. Кантарджиев: Ликвидирахме тази заплаха!
Празник е! Не трябва да се взимат съдбоносни решения
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).