Предупреждават за измама с регистрация в бизнес каталог

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:57 / 29.03.2011
660
Българска стопанска камара предупреждава, че от известно време по e-mail сред бизнес средите се разпространява покана (регистрационна форма) за включване в онлайн база данни за фирми - EU Business Register for 2011/2012.

Това е продукт на International Directories Group Ltd, п.к. 3079, Утрехт, Холандия, разпространяван през последните години под различни имена (World Business Guide, Trans World Business&Buyers и др.).

Фирмата предлага безплатно обновяване на регистриран от Вас профил и това е обявено в началото на формата. Със съвсем дребни букви в условията за ползване се посочва, че всъщност цената на година е 995 EUR, като абонаментът автоматично се продължава, освен ако не заявите, че искате да се прекрати.

Схемата е добре позната от години. Холандска фирма от Утрехт EU Business Services Ltd. предлагаше почти същата регистрация и цена. Швейцарска фирма подвеждаше свои клиенти с некоректни договори за ползване на каталог 'Trans World Business&Buyers'.

Българска стопанска камара призовава да не се попълват подобни регистрационни форми, без внимателно да се прочетат условията.

При възникнали нередности, можете да се свържете с нас за съвет на адрес София 1000, ул. Алабин 16-20, тел. 02 932 09 54, ierc@bia-bg.com, лице за контакт Веселин Илиев - директор "Външноикономическо сътрудничество".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нивото на ангажираност на хората над 60 години на трудовия пазар ...
Ще плащаме ли повече в ски курортите ни?
Млада жена се нуждае от нашата помощ, за да се излекува
КС определи като противоконституционно освобождаването на председ...
Дървеници нахапаха жена във влак на БДЖ
"Алианс за права и свободи" утвърди листите за изборите: Ахмед До...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).