Предстои голяма промяна за банките

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
21:16 / 07.06.2024
1280
Банките у нас са по-консервативни и внедряват по-бавно елементите на изкуствения интелект. Причината - те управляват огромен финансов ресурс. Отражението на новите технологии във финансовата сфера обаче е съществено. Това стана ясно по време на финансовия форум "Иновации", организиран от Асоциация "Банка на годината".

"Банките сравнително консервативно, по-бавно въвеждат елементите на изкуствения интелект. Правят го предпазливо, с основание - управляват ресурсите на много хора. Това ще даде много голямо отражение върху техния бизнес. Влиянието върху световния бизнес ще бъде в размер, от внедряването на изкуствения интелект, ще бъде в размер от 3 трилиона до 4,5 трилиона долара годишно. Тази цифра може да бъде и удвоена спрямо това, в кои области с какви темпове ще се внедри изкуственият интелект", посочи Валентин Панайотов, председател на Асоциация "Банка на годината", предава БНТ.

"Много повече фокус има върху генеративния изкуствен интелект, той се използва в различните електронни канали на банките, но все още имаме технология. Тя е много мощна и банките търсят най-добрия и подходящ начин да реализират проекти с нейна помощ", каза Мирослав Вичев, ръководител на компания за платежни услуги.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
Електронните извинителни бележки на учениците се издават в деня н...
ВАС остави без разглеждане жалби на ДПС срещу решения на ЦИК за р...
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено и в Северна Бъл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).