Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемач: Липсва квалифицирана работна ръка
Автор: Екип Burgas24.bg 09:40 / 20.12.2023Коментари (2)697
©
Защо бизнесът се оплаква от липса на квалифицирани хора? Само ниските заплати ли са причината за недостига на кадри? Темата в студиото на "Здравей, България" по NOVA коментираха зам.-председателят на БСК Мария Минчева, финансистът Владимир Сиркаров и изпълнителният директор на "Българска предприемаческа асоциация" - "БЕСКО" (BESCO) Добромир Иванов.

"Има случаи, в които компании не могат да назначат служители, независимо от това колко високо е заплащането. Просто няма хора. Понякога – колкото и висока заплата да дадеш – няма хора", категоричен е Иванов.

"Един от факторите за липсата на квалифицирани кадри е случващото се в образователната система. Втори фактор е застаряващото население в цяла Европа. влияние оказва и миграцията", обясни Мария Минчева. По думите ѝ за последната година основен проблем за бизнеса е липсата на хора – дори и при предлагане на високи заплати.

"Липсата на квалифицираната работна ръка е факт. Това е свързано с дефицитите в образователната система. Но имаме и някои чисто културни характеристики, касаещи трудовата ни етика. Освен това сме и развиваща се икономика, тоест тепърва натрупваме капиталова база, технологии и ноу хау как се прави бизнес. Тоест производителността на труда е един от важните компоненти, който трябва да бъде интегриран в разговора за заплати", подчерта Сиркаров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ха! Ама вие сте учудени? Защо така бе? Ама за толкова години на го ли проумяхте? Не може да се държите като робовладелци и да чакате някой да ви работи! 90-те години,когато трябваше да запазите качествените кадри, вие се подиграхте с тях! Унижавахте ги и ги карахте да работят за без пари! Имало чакащи отвън..... Хората си събраха багажа и айде на Запад! Когато имаше млади и кадърни, които искаха да се развиват, вие им плащахте под масата що-годе хубави пари, ама без осигуровки! И тези се усетиха и поеха по пътя! Сега младите и кадърните още преди да са започнали висше, директно тръгват навън и въобще не искат и да ви чуват! Вече и мангустите не ви връзват, а и те се изучиха!!! Това е истината и така ви се пада!!! И по-зле ще става, защото сте РЕПТИЛИ и олигофрени, но...така ви се пада!!! Ще трябват 150-200 години, докато се изчисти тази измет, но....аз няма да съм жив да го видя, а и не ме интересува!
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 20.12.2023 г.
+4
 
 
Не само Заплатата е критерии! Може би уславията и изискванията не покриват критерия за израстването на една персона! Вие търсите индивид който да отговори на Вашите условия! Той -индивида търси работа която да удовлетвори неговите потребности и възможности! Така че ако искаш надежден персонал трябва да предложиш и онова което е интересно за него! То е същото когато си купуваш нещо на пазара! парите ти не достигат или считаш че твърде много се иска за онова което се предлага! Често Казармата не е нещото което да привлече един истински кадър! Не говоря за простите изпълнители! На Елементарни функции
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: