Пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй" пред дома му

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:26 / 22.11.2011
680
Директорът на "АЕЦ Козлодуй" Александър Николов е пребит от двама неизвестни мъже близо до дома му. Инцидентът е станал към 21.00 часа в понеделник вечерта. Нападателите са били двама. Те са причакали жертвата край входа на блока, в който живее, и са й нанесли удари в областта на главата.

След случката на потърпевшия е оказана спешна помощ. В момента Николов се намира в болницата,състоянието му е добро и няма опасност за живота.

От полицията съобщиха, че директорът на атомната електроцентрала има разкъсано дясно ухо. Пред криминалистите той е споделил, че не познава нападателите. Все още не е ясен мотивът за престъплението, работи се по няколко версии. От полицията обаче са категорични, че нападението не е извършено с цел грабеж.

АЕЦ "Козлодуй" ЕАД се управлява от съвет на директорите и от изпълнителен директор. Александър Николов е член на Съвета на директорите и изпълнителен директор.

АЕЦ "Козлодуй" е единствената атомна централа в България и е най-големият производител на електрическа енергия в страната, като обезпечава повече от една трета от националното годишно електропроизводство. В предприятието работят около 4200 души.

Компанията е еднолично акционерно дружество със 100 процента държавно участие. От 18 септември 2008 г. АЕЦ "Козлодуй" ЕАД е дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Земеделският министър поиска забрана за внос на украински яйца в ...
Климатолог разкри какво ни чака
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).