Правят нова методика за парите за снегопочистване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:58 / 09.11.2013
578
От следващата година ще се работи за промяна на методиката за определяне на държавните субсидии към общините за зимното почистване на общинските пътища. Това стана ясно днес от думите на министър-председателя Пламен Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба. Днес той се срещна с кметове.

Когато поемах мандата, казах, че това е най-трудната ситуация за последните 23 години и е резултат преди всичко от управлението в последните четири години, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител, с кметовете и народни представители от област Смолян. По думите на Орешарски държавата е била заварена без резерви в публичния сектор, а налице е белиа рязко по-висока задлъжнялост в частния сектор на всички равнища, в това число и на държавните компании - в сферата на енергетиката, БДЖ, пощи

"Страната се намира в лошо икономическо състояние. То трудно може да се измени за няколко месеца", каза премиерът Орешарски.

"Много по-лесно се руши, отколкото след това се възстановява", коментира премиерът на въпрос за болницата в Девин. "Не очаквайте след усилията в последните няколко години да се затвори болницата, че тя може да се отвори на следващия ден. Много се надявам в началото на следващата година болницата да стартира", добави министър-председателят.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
ГЕРБ утвърди листите за изборите: Димитър Николов води Бургас
Ходене по мъките: Как възрастни хора и самотни майки могат да нам...
Торнадо се образува край бреговете на Ахтопол


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).